Forskningswebbinarium – Hållbar mobilitet

Är du intresserad av att veta mer om hållbar mobilitet kopplat till småhussektorn? Delta då i BeSmås forskningswebbinarium där forskare kommer presentera tre forskningsprojekt om detta ämne!

Datum: 25/9 – 2024
Tid: 10.00-12.00
Plats: Microsoft Teams

Anmäl dig till webbinariet här.

Nudging för bildelning – Alice Ciccone, TOI 
Alice Ciccone (Senior research economist på Norwegian Centre for Transport Research) kommer prata om nudging för bildelning och rollen av information om potentiella besparingar för att öka antalet som bildelar bland bilägare i Oslo. 

Aktiv transport – Katja Kircher, VTI 
Katja Kircher (forskningsledare vid statens väg- och forskningsinstitut) kommer berätta om olika aspekter av fördelar med aktiv transport, och kopplingar till Agenda 2030. Hon berör direkta och indirekta effekter på bland annat hälsa, jämställdhet och hållbara livsvillkor. Några speciella förutsättningar för småhusägare tas upp och diskuteras. 

Hållbar mobilitet i småhus  Håkan Johansson, Trivector 
Håkan Johansson (senior konsult och forskare hållbara transporter på Trivector Traffic) kommer prata om en kunskapssammanställning om hållbara mobilitetslösningar för boende i småhus som gjorts inom ramen för BeSmå. 

För frågor och funderingar, vänligen kontakta Agnes Isaksson.